terug

Behandelwensen

Er zijn steeds meer medische behandelingen en mogelijkheden. Dat is heel fijn, maar soms kunnen behandelingen ook belastend zijn, of niet meer zinvol. Sommige mensen willen bepaalde behandelingen niet meer, omdat hun gezondheid kwetsbaarder wordt of vanwege ervaringen met bepaalde behandelingen in hun omgeving. Misschien wilt u bepaalde behandelingen juist wel, of u vraagt zich af of reanimatie nog nut heeft. Dan is het belangrijk om uw wensen kenbaar te maken bij uw huisarts.

Uw wensen worden dan rustig besproken en vragen zo goed mogelijk beantwoord. Uw behandelwensen worden dan vastgelegd in uw dossier en ook worden ze na uw toestemming doorgegeven aan de huisartsenpost, zodat ook ’s avonds en in het weekend uw wensen bij uw zorgverleners bekend kunnen zijn.
Een levenstestament bij de notaris is daarvoor niet nodig. Immers uw zorgverleners moeten op de hoogte zijn van uw wensen.

U kunt hiervoor een afspraak maken (20 minuten). Ter voorbereiding op dit gesprek vragen wij u om de Voorlichting patient tav behandelwensengesprek te lezen en eventuele vragen op te schrijven. Het is belangrijk om te weten dat u altijd kunt terugkomen op uw wensen. Eens in de twee jaar is het goed om na te gaan of u er nog steeds hetzelfde over denkt, zodat uw wensen actueel blijven.

Voor meer informatie kunt u naar thuisarts/levenseinde.