terug

Thuisarts.nl nieuws

Oefeningen bij schouderklachten

14-01-2020

Pijn in de schouder is een klacht die veel voorkomt. Als u last heeft van uw schouder, blijf uw schouder dan toch bewegen. Zo voorkomt u dat uw schouder stijf wordt.

Lees meer

Vergoeding voor hulp bij stoppen met roken

14-01-2020

Zorgverzekeraars vergoeden de hulp bij stoppen met roken uit het basispakket van uw zorgverzekering. De kosten worden niet afgetrokken van uw eigen risico.

Lees meer

Als alcohol drinken gewoonte is geworden

19-12-2019

Als alcohol drinken voor u een gewoonte is geworden, las dan eens een pauze in.

Lees meer

Onderzoek als u druk op de borst heeft bij inspanning of emoties

18-12-2019

Bij de huisarts krijgt u geen loop- of fietstest meer als u soms druk op de borst heeft. Er is onderzoek bij de hartspecialist nodig. Bijvoorbeeld een scan van de bloedvaten van de hartspier.

Lees meer

Testen op prostaatkanker?

05-12-2019

Veel mannen denken: hoe eerder ik weet dat ik prostaatkanker heb, hoe beter. Dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het heeft voor- en nadelen om te weten of u prostaatkanker heeft.

Lees meer

Kinkhoestprik voor zwangeren

05-12-2019

Als je zwanger bent, kun je een prik krijgen tegen kinkhoest. Je lichaam maakt dan afweerstoffen tegen de kinkhoest-bacterie.

Lees meer

Vermoeidheid bij kanker verminderen

12-11-2019

Veel mensen met kanker zijn moe. Het is geen gewone vermoeidheid die beter wordt na slapen. De vermoeidheid is er steeds. Het heeft vaak veel invloed op het leven, op het werk, op het gezin.

Lees meer

Tijd voor de griepprik

17-10-2019

Veel mensen krijgen een uitnodiging van de huisarts om de griepprik te halen.

Lees meer

Nieuwe films van Thuisarts en RIVM over infectieziekten

10-10-2019

Hoe is het om een infectieziekte door te maken? Waar loop je als patiënt tegenaan? En wat zijn tips voor mensen die nu met die ziekte te maken krijgen? Samen met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft Thuisarts.nl een nieuwe serie korte video’s gemaakt over verschillende infectieziekten.

Lees meer

Hulp van een leefstijlcoach

08-10-2019

Afvallen is niet makkelijk. Met hulp van een leefstijlcoach heeft u grote kans dat het wel lukt. Uw huisarts kan u verwijzen.

Lees meer