terug

Toestemming Delen gegevens

Elektronisch uw medische gegevens delen

Een ongeval, blessure of ziekte komt meestal onverwacht. Wanneer u dan ’s avonds, ’s nachts of in het weekend naar de huisartsenpost gaat, of medicijnen van een dienstapotheek nodig heeft, kan het van groot belang zijn om uw medische gegevens te kunnen inzien. Zo kan de dienstdoende dokter of apotheker weten wat u mankeert of waar u allergisch voor bent en daar rekening mee houden. Om deze gegevens in te kunnen zien moet u toestemming geven, zodat de zorgverlener in het medisch dossier van uw eigen huisarts kan kijken.

Zo werkt het
Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt, de apotheek registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).

Voor een heldere uitleg over het LSP kunt u hieronder het filmpje bekijken van VZVZ.

Toestemming geven

Na uw toestemming meldt uw zorgverlener uw gegevens aan bij het LSP door uw burgerservicenummer (BSN) door te geven.

Gegevens opvragen

Een andere zorgverlener kan dan uw gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. Het LSP zoekt aan de hand van uw Burgerservicenummer welke zorgverleners gegevens over u beschikbaar hebben gesteld. Als er gegevens beschikbaar zijn, kan de zorgverlener deze opvragen en inzien.
In het netwerk staat alleen uw BSN vermeld en welke huisarts en apotheek gegevens over u beschikbaar hebben. Uw medische gegevens worden dus niet opgeslagen in het LSP.

Toestemming regelen of inzage-overzicht bekijken ?

Wilt u dat zorgverleners uw medische gegevens elektronisch kunnen delen? Dan kunt u hiervoor toestemming geven als uw huisarts of apotheker daarom vraagt. Ook kunt u zelf uw toestemming online regelen op https://www.volgjezorg.nl/toestemming. Het kan zijn dat meerdere zorgaanbieders gegevens over u hebben die ze willen delen. Geeft u dan bij elke zorgaanbieder uw toestemming. Ook kunt u hier zien welke zorgverleners uw dossier hebben geraadpleegd.

Het formulier downloaden en uitprinten? Klik op de button.

Graag willen wij u vragen om het toestemmingsformulier in te vullen, te ondertekenen en terug te sturen, af te geven op de praktijk of (na inscannen met handtekening) per email naar  info@huisartspraktijkdelinde.nl te sturen.
Zonder uw toestemming kan er geen informatie uit uw dossier worden opgevraagd; ook niet in noodsituaties!
Maak het dus vandaag nog in orde !

Direct toestemming digitaal geven aan huisartsenpraktijk de Linde

Nog eenvoudiger kunt u direct toestemming geven via de website www.ikgeeftoestemming.nl toestemming aan Huisartsenpraktijk de Linde.