terug

Griep en vaccinatie

Het is weer tijd om u te beschermen tegen de griep. Voor iedereen die 60 jaar of ouder is, of die een chronische ziekte heeft zoals astma/COPD of suikerziekte, kan griep ernstiger verlopen. Daarom biedt de overheid voor deze groepen een gratis griepprik aan via de huisarts. Iedereen die in aanmerking komt voor de griepprik krijgt een uitnodiging.

Voor wie is de griepprik ?

Op woensdagmiddag 2 november 2022 vindt de griepvaccinatie weer in het Spant, Larikslaan 20 te Leimuiden, plaats.
Ook dit jaar 2022 maken we gebruik van Vaccinatieplanner.nl. Iedereen die in aanmerking komt voor de griepprik zal via de mail (of per brief wanneer er geen emailadres bekend is bij ons) een uitnodiging krijgen om op Vaccinatieplanner.nl/huisartspraktijkdelinde een tijdslot te plannen voor om woensdagmiddag 2 november een griepprik in het Spant te krijgen.
Indien u in de week van 17/10/22 nog geen uitnodiging heeft gehad en u valt wel binnen de groep met een indicatie (> 60 jaar, een chronische ziekte) dan kunt u ook contact opnemen met ons, stuur dan een email naar vaccinatie@huisartspraktijkdelinde.nl.

U kunt de infographic hier bekijken. Meer informatie vindt u op http://www.rivm.nl/griepprik.

Wacht niet met het halen van de griepprik tot veel mensen griep hebben. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de griepprik voldoende beschermt tegen griep. Als u na die 2 weken in aanraking komt met één van de griepvirussen uit de griepprik, dan maken de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk. De bescherming duurt meestal 6 maanden.

Indien u niet tot een risicogroep behoort, maar toch graag een griepprik wilt hebben kunt u ook contact opnemen met ons, stuur dan een email naar vaccinatie@huisartspraktijkdelinde.nl. U moet dan wel zelf de kosten van € 34,98 betalen, bij voorkeur per PIN.