terug

Griep

Het is weer tijd om u te beschermen tegen de griep. Voor iedereen die 60 jaar of ouder is, of die een chronische ziekte heeft zoals astma/COPD of suikerziekte, kan griep ernstiger verlopen. Daarom biedt de overheid voor deze groepen een gratis griepprik aan via de huisarts. Iedereen die in aanmerking komt voor de griepprik krijgt een uitnodiging.

Voor wie is de griepprik ?

Indien u in aanmerking komt, wordt u uitgenodigd op donderdag 21 oktober. We maken gebruik van Vaccinatieplanner.nl. Hiermee kunt u zelf een afspraak inplannen, door in te loggen op huisartspraktijkdelinde.nl met de pincode 2451 en uw patiëntnummer, welke u in de e-mail van Vaccinatieplanner.nl hebt ontvangen. Vervolgens wordt u gevraagd uw geboortedatum en uw emailadres in te voeren, daarna kunt een tijdslot inplannen. Uw gegevens zijn beveiligd en blijven niet actief indien u weer uitlogt.
Donderdagmiddag 21 oktober vindt de vaccinatie plaats in de grote zaal van het Spant, Larikslaan 20, Leimuiden.

Voor kwetsbare ouderen: u krijgt een schriftelijke uitnodiging met een eigen tijd:
Donderdagmiddag 21 oktober 2021 van 14.00 tot 14.30 uur in de grote zaal van het Spant, Larikslaan 20
Graag uw uitnodigingsbrief meebrengen.

U kunt de infographic hier bekijken. Meer informatie vindt u op http://www.rivm.nl/griepprik.

Wacht niet met het halen van de griepprik tot veel mensen griep hebben. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de griepprik voldoende beschermt tegen griep. Als u na die 2 weken in aanraking komt met één van de griepvirussen uit de griepprik, dan maken de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk. De bescherming duurt meestal 6 maanden.

Indien u niet tot een risicogroep behoort, maar toch graag een griepprik wilt hebben kunt u ook op onderstaande datum langskomen. U moet dan wel zelf de kosten van € 34,98 betalen, bij voorkeur per PIN.