terug

Griep

Ook nu tijdens de corona-pandemie is het tijd om u te beschermen tegen de griep. Voor iedereen die 60 jaar of ouder is, of die een chronische ziekte heeft zoals astma/COPD of suikerziekte, kan griep ernstiger verlopen. Daarom biedt de overheid voor deze groepen een gratis griepprik aan via de huisarts. Iedereen die in aanmerking komt voor de griepprik krijgt een uitnodiging.

Voor wie is de griepprik ?

Indien u in aanmerking komt, wordt u uitgenodigd op:
Donderdag 15 oktober 2020 van 14.00 – 15.30 uur

Voor kwetsbare ouderen: u krijgt een uitnodiging met een eigen tijd:
Donderdagmiddag 15 oktober 2020 van 13.30 tot 14.00 uur in de grote zaal van het Spant, Larikslaan 20 (dus niet in de Peppelhof, omdat daar geen veilige afstand kan worden gehouden).

Graag uw uitnodigingsbrief meebrengen.

U kunt de infographic hier bekijken. Meer informatie vindt u op http://www.rivm.nl/griepprik.

Wacht niet met het halen van de griepprik tot veel mensen griep hebben. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de griepprik voldoende beschermt tegen griep. Als u na die 2 weken in aanraking komt met één van de griepvirussen uit de griepprik, dan maken de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk. De bescherming duurt meestal 6 maanden.

Indien u niet tot een risicogroep behoort, maar toch graag een griepprik wilt hebben kunt u ook op onderstaande datum langskomen. U moet dan wel zelf de kosten à € 34,98 betalen, bij voorkeur per PIN.