terug

Griep en vaccinatie

Het is weer tijd om u te beschermen tegen de griep. Voor iedereen die 60 jaar of ouder is, of die een chronische ziekte heeft zoals astma/COPD of suikerziekte, kan griep ernstiger verlopen. Daarom biedt de overheid voor deze groepen een gratis griepprik aan via de huisarts. Iedereen die in aanmerking komt voor de griepprik krijgt een uitnodiging.

Voor wie is de griepprik ?

11-11-21: De grote vaccinatieronde is geweest, maar vanwege de grote belangstelling en toeloop dit jaar hebben we een tekort aan vaccin. Er is een nabestelling gedaan en die komt in de derde week van november. Iedereen die een uitnodiging heeft gehad, zal worden gebeld voor een afspraak om in de praktijk te worden gevaccineerd. Indien u geen uitnodiging heeft gehad en u valt wel binnen de groep met een indicatie (> 60 jaar, een chronische ziekte) dan kunt u ook contact opnemen met ons, stuur dan een email naar vaccinatie@huisartspraktijkdelinde.nl.

U kunt de infographic hier bekijken. Meer informatie vindt u op http://www.rivm.nl/griepprik.

Wacht niet met het halen van de griepprik tot veel mensen griep hebben. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de griepprik voldoende beschermt tegen griep. Als u na die 2 weken in aanraking komt met één van de griepvirussen uit de griepprik, dan maken de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk. De bescherming duurt meestal 6 maanden.

Indien u niet tot een risicogroep behoort, maar toch graag een griepprik wilt hebben kunt u ook contact opnemen met ons, stuur dan een email naar vaccinatie@huisartspraktijkdelinde.nl. U moet dan wel zelf de kosten van € 34,98 betalen, bij voorkeur per PIN.