terug

Herhaalservice

Met de herhaalservice zorgen wij er voortaan voor dat uw herhaalmedicatie (medicijnen die u voor langere tijd gebruikt) iedere 3 maanden automatisch voor u klaar staan. U hoeft dan zelf niet meer bij te houden wanneer nieuwe medicijnen nodig zijn.

In de apotheek wordt bijgehouden wanneer uw medicijnen bijna op zijn. Ongeveer 3 weken daarvoor krijgt u een bericht dat de apotheek uw medicijnen weer gaat bestellen. Wanneer er wijzigingen zijn in de voorgeschreven medicijnen of dosering door uw specialist of andere voorschrijver, moet u dat met een antwoord op dit bericht doorgeven, het wijzigings- of stoprecept moet u dan aan de apotheek doorgeven, anders klopt uw bestelling niet. Dit bericht is een beveiligde email  van wh.vanderlinden@zorgmail.nl. Wanneer u dit bericht opent, kunt u nog niets lezen, maar dan wordt er direct een nieuwe email verstuurd met een code (aantal cijfers) die u in de eerste email in moet vullen, waarna het bericht leesbaar wordt.
Ook wanneer u met vakantie gaat en de periode van 3 maanden niet goed past, kunt u dat doorgeven met een antwoord op het email bericht. Na akkoord van de huisarts, worden de medicijnen besteld en heeft u ruim de tijd om de bestelling op te halen

Niet alle medicijnen kunnen in de herhaalservice, medicijnen die niet chronisch gebruikt worden zoals antibiotica, seizoensgebonden medicijnen en bepaalde pijnstillers, medicijnen waarvan het gebruik steeds wisselt zoals bepaalde bloedverdunners en middelen die maar 1 keer per maand vertrekt mogen worden, zoals antidepressiva, kalmerings- en slaaptabletten.

Voordelen voor u: U hoeft voor deze medicijnen geen doosjes meer bij de huisarts in de bus te doen, of telefonisch of via het patiëntenportaal of de uwzorgonline app herhaalrecepten aan te vragen, dit doen wij dan voor u. Alle medicijnen laten we gelijk lopen, zodat u maar één keer in de 3 maanden uw medicijnen verstrekt krijgt.

U kunt door ons benaderd worden of u hier interesse in heeft. Er wordt dan met u contact opgenomen om te bespreken hoe dit gestart kan worden. Tijdens dit gesprek zullen we met u al uw medicijnen doornemen en alles tellen, zodat we alles gelijk kunnen laten lopen, en spreken we samen af wanneer u weer medicijnen nodig heeft en dus kan  gaan starten met de pro – actief herhaalservice (PAH).

Aan deze service zijn voor u geen kosten verbonden.